Семейна компания за сладкарски изделия в Полша има проблем, който не

...
Семейна компания за сладкарски изделия в Полша има проблем, който не
Коментари Харесай

Собствените марки стават по-предпочитани от големите брандове в супермаркетите

Семейна компания за сладкарски произведения в Полша има проблем, който не я прави изключително нещастна - верига супермаркети се надпреварват да желаят от нея повече гумени мечета и покрити с шоколад бонбони, в сравнение с тя е в положение да създаде. Компанията създава личните марки на френския колос " Карфур " (Carrefour) в Полша, както и на още няколко други вериги европейски супермаркети, написа Ройтерс.

" Виждаме минимум два пъти повече търсене от предходната година и не можем да поемем всички поръчки ", сподели Томаш Лукша, притежател и шеф на " Три тополе " (3 Topole), която доставя частните марки на френския колос за търговия на дребно Carrefour.
 Енергийната рецесия в Европа удари производителите на храни
Енергийната рецесия в Европа удари производителите на храни

Това бързо се усеща по джоба на потребителите

Продажбите на лични марки се усилват от години, само че световната рецесия на разноските за живот, провокирана от растящите цени на силата, наподобява ускорява наклонността.

" Потребителите стартират да са по-наясно с цените ", изяснява Лукша. " Инфлацията ги кара да желаят да спестят пари, тъй че търсят по-евтини други възможности и личните марки наподобява са отговорът. "

85-грамов плик Haribo Golden Bears на уеб страницата на Carrefour в Полша коства 3,49 злоти ($0,73), до момента в който 100-грамов плик с гумени мечета Carrefour Classic Żelki misie, създадени от 3 Topole, коства 2,69 злоти ($0,57).

В Европа продажбите на лични марки към този момент съставляват по-голяма част от покупките на хранителни артикули, в сравнение с в Северна Америка. Като се чака те да набъбнат още повече тази година, съгласно Асоциацията на производителите на лични марки.

От всички продажби на съществени храни в Западна и Източна Европа през предходната година повече от 29% и надлежно 9% са покупки на лични марки, съгласно Euromonitor. В бранша на хигиената и текстила цифрите са надлежно 41% и съвсем 19 на 100.

В същото време производителите на маркови артикули са изправени пред все по-натоварени договаряния с търговците на дребно. Най-големият английски супермаркет Tesco, да вземем за пример отстрани продуктите на Kraft Heinz от рафтовете си по-рано тази година, откакто не съумя да контракти цените с производителя. 
 Как производителите
Как производителите " свиха " опаковките без да разберем?

Цените обаче остават същите или даже се покачват

През юни консултантската компания McKinsey & Co интервюира 5000 купувачи в Западна Европа за техните привички при извършване на покупки. Приблизително 40% от интервюираните споделиха, че най-голямата смяна, която са създали в последно време, е да опитат нови артикули лични марки.

Все по-често потребителите са удовлетворени от качеството, усета, разнообразието и нововъведенията в продуктите собствени марки - и се придържат към тях, сподели асоциираният сътрудник на McKinsey Ангъс Макуат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР